11

De nieuwe Odeo Distress Flare LED is de nieuwste versie van de populaire Odeo Flare. Nu nog compacter en nog lichter, met een vergrote zichtbaarheid en batterijduur. Deze noodfakkel heeft dezelfde maat als traditionele handfakkels, maar is voorzien van Superbright en IR LED’s die volledig rondom op ruim 3-6 zeemijl zichtbaar zijn. Volledig veilig in gebruik en meer dan 8 uur aansluitend te gebruiken (= 800 noodfakkels). Degelijk gebouwd en batterijen eenvoudig te verwisselen waardoor de Odeo Flare een leven mee kan en een plek verdient bij iedere zeekajakker.

In plaats van handvuurwerk

De Odeo Distress Flare LED™ is het alternatief voor noodvuurwerk. De Odeo Distress Flare heeft dezelfde maat als traditionele handfakkels, maar is voorzien van 21 Superbright LED’s en IR LED’ in plaats van een explosief. Het produceert een zeer fel lichtsignaal zichtbaar op ruim 3-6 zeemijlen. Het lichtsignaal is zo geprogrammeerd dat het afwisselend een SOLAS goedgekeurd SOS signaal uitzendt afgewisseld met een imitatie van het geflikker van noodvuurwerk.

Traditionele handfakkels branden ongeveer 30 seconden voordat ze doven: de Odeo Distress Flare™ “brand” voor ongeveer 8 uur met vol vermogen. Omdat er geen pyrotechniek gebruikt wordt, is de Odeo Distress Flare™ volledig veilig. Hij is, op de batterijen na, eindeloos houdbaar, altijd te testen en mag gewoon mee in het vliegtuig.

Deze uitvoering, de Distress Flare LED, is de nieuwste uitvoering voorzien van LED en IR LEDS. Hierdoor is de helderheid van het licht en de batterijduur nog verder verbeterd.

12

De IR LED’s (infrarood) maken de Odeo Flare zichtbaar voor Search & Rescue NVG (nachtzicht kijkers).

De voordelen:

 • Geen hitte, geen vlammen, geen explosieven aan boord
 • Zichtbaar op ruim 3-6 zeemijlen vanuit alle richtingen
 • Meer dan 8 uur continu te gebruiken. 1 Odeo Flare LED = 800 handflares!
 • Betrouwbaar: geen zorgen of hij ontsteekt als het er op aan komt. Altijd te testen
 • Onbeperkt houdbaar (met uitzondering van batterijen)
 • Blijft drijven en is volledig (zout) waterbestendig (IPX 8 Rating) Tot 50 meter waterdicht, additioneel getest tot 100 meter.
 • Search and Rescue Aircraft Safe (vliegtuig veilig)
 • Voorzien van Superbright en IR LED’

 

 • Noodflikkerlicht in SOLAS erkend SOS signaal
 • Volledig rondom zichtbaar vanaf ruim 3-6 zeemijlen
 • Meer dan 8 uur te gebruiken
 • Geen explosieven, geen vuur
 • Onbeperkt houdbaar (batterijen uitgezonderd)
 • Blijft drijven en waterdicht tot op 50 meter diepte