Blog

Drie dode kajakkers gevonden in Franse baai

In de baai van de Somme, in het noordwesten van Frankrijk, zijn de lichamen van drie kajakkers gevonden. Een vierde was nog in leven en is zwaar onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de publieke radiozender France Bleu.

Marifoonverkeer zonder Atis beboet

Het Agentschap Telecom mag ook zonder aan boord te komen een boete uitschrijven voor het niet meezenden van de Atis gegevens tijdens een marifoongesprek. Een constatering op afstand is genoeg. Dat blijkt uit een uitspraak in hoger beroep door het College van Beroep voor het Bedrijfsleven in Den Haag.

Lees meer

Odeo Distress Flare

De nieuwe Odeo Distress Flare LED is de nieuwste versie van de populaire Odeo Flare. Nu nog compacter en nog lichter, met een vergrote zichtbaarheid en batterijduur. Deze noodfakkel heeft dezelfde maat als traditionele handfakkels, maar is voorzien van Superbright en IR LED’s die volledig rondom op ruim 3-6 zeemijl zichtbaar zijn. Volledig veilig in gebruik en meer dan 8 uur aansluitend te gebruiken (= 800 noodfakkels). Degelijk gebouwd en batterijen eenvoudig te verwisselen waardoor de Odeo Flare een leven mee kan en een plek verdient bij iedere zeekajakker.

Lees meer

Thyphoon PS330 mens Extreme Drysuit

Na het debacle van een naar hennep ruikende Gul droogpak ben ik weer terug bij de duurdere Thypoon droogpakken. Jaren heb ik een PS220 gehad die mij prima is bevallen. Nu dus het nieuwere broertje de PS330.

Lees meer

Zeekamp Denemarken

Binnenkort gaan we met tien clubgenoten naar Denemarken voor een zeekamp/vakantie wat ik voor het eerst organiseer. Het was eerst wel even spannend om dit te doen, maar gaande weg gaat het uit eindelijk vanzelf.

Er waren al snel een aantal gegadigden die graag mee willen en we hebben nu een mooi aantal deelnemers.

We starten op camping Nabstrand, iets ten oosten van Faaborg op het eiland de Funen. Het doel is om de deelnemers in de praktijk kennis te laten maken met het zee kajakken en kamperen op zv niveau.

Het grote motto binnen onze vereniging is dat alles mag, maar niets moet. Dit zal ook zo zijn tijdens het zeekamp. De voorbereiding is inmiddels zo goed als gereed, alles staat of valt wel met de weersomstandigheden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terschelling

Terschelling, wat Vlieland had moeten zijn.

Het weekend van 06 en 07 jullie zouden we naar Vlieland vanaf Harlingen. Door de harde wind uit het Noord-Westen (5 later 6) is dit aangepast naar een tocht vanaf Roptazijl naar Terschelling.

Een tocht waar ik later een verslag van zal maken op mijn logboek pagina. Het is was zeker geen beginnerstocht en dat hebben sommige deelnemers dan ook aan den lijve ondervonden.

Kroatië

Kano vakantie Kroatië, eiland Rab

Van vrijdag 31 mei tot en met maandag 10 juni ben ik wezen kajakken rond en in de omgeving van het eiland Rab.

Twee reis dagen heen en twee reis dagen om weer thuis te komen.

Het was een georganiseerde reis, zodat ik alleen maar mee hoefde te varen. Het is een mooi gebied dat zeker ook geschikt is voor de beginnende zeevaarder.

Het reis verslag met foto’s en film staat op de site onder mijn kayak trektochten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Groenland peddel

IMG_0322

Groenland stormpeddel

Na een kleine reparatie is deze paddel weer gereed om in de lak gezet te worden. Ik heb deze peddel in januari 2009 gemaakt van stroken grenen en marantie.

De Norsaq heb ik gemaakt van het hout dat over is gebleven van de peddel

Teken-encefalitis in Nederland

WBE’s en jagers. Het virus zelf is aangetroffen in twee teken uit hetzelfde gebied. Er zijn geen patiënten bekend die in Nederland besmet zijn geraakt met het virus. Update: Op 21 juli 2016 maakte het RIVM bekend dat voor de eerste keer in Nederland een patiënt ziek is geworden door een teek die het teken-encefalitisvirus (TBE-virus) bij zich droeg. RIVM Nieuwsbericht TBE.

Lees meer

Kano oplaad hulp

Met deze kano oplaadhulp is het mogelijk om je kano veilig alleen op je auto te laden.

01_1

Als eerste plaats je de oplaadhulp op de dak-drager. Daarna leg je aan de achterzijde een kleed als bescherming voor de kajak op de grond. Nu kan de kajak naast de auto worden gelegd.

02_1

Til hierna de voorkant van de kajak op de kano oplaad hulp. De achterzijde van de kajak rust nu op het kleed, zodat de kajak niet over de straat kan schuren.

 

 

03_1

Til nu de achterkant van de kajak op de dakdrager van je auto.

 
04_1

Nu kan je de voorkant van je kajak op de dakdrager van je auto leggen.

05_1

Op deze manier kan je zonder hulp je kajak veilig en vertrouwt op het dak van je auto laden.

 

Copyright © Frisian Sea Kayaker