Kayak Logboek

Het idee om een logboek te maken op de website is ontstaan ten tijde dat ik bezig was met de verschillende voor de kajak gerichte zee opleidingen. Er wordt dan van je verwacht dat je van de zeetochten die je vaart een kort verslag bijhoud die ondertekend wordt door tochtleiders, dan wel zee instructeurs. Dit logboek dien je dan te tonen aan een hoofd zee instructeur tijdens je examen.

Nu heb ik een ringbanden vol met tocht gegevens die ik gevaren heb en ik dacht daar moet ik wat mee. De meeste tochten op de site heb ik gevaren als tochtleider en geef daar dan ook mijn eigen commentaar en visie op. Sinds augustus 2010 ben ik als één van de eerste in Nederland in het bezit van het certificaat “Tochtleider”.

Niets zijn en niets wezen is tenslotte twee maal niets. In de jaren dat ik met websites bezig ben zijn ook mijn inzichten veranderd. Dit resulteert erin dat het logboek ook aan veranderingen onderhevig is. Ik wil meer de ervaringen van de deelnemers die met mijn tochten meevaren betrekken in de logboeken en kan dan op deze manier mij zelf ook scherp houden.

Onderstaand filmpje is gemaakt met één van onze jeugd leden tijdens een sterren examen van de jeugd.