Kayak techniek

Voorwoord.

Addie 3a

Deze pagina is nog in wording, ik zal hier zoveel mogelijk peddel, redding en rol technieken van het kajakken gaan beschrijven en waar mogelijk voorzien van beeld materiaal.

Ik doe dit vanuit mijn eigen visie opgedaan door ervaring en in meer dan veertig jaar sporten en de hieraan gerelateerde opleidingen.
Mijn moto is: Iedereen wordt beperkt door zijn of haar lenigheid.

Vanuit dit gegeven is het mogelijk om vrijwel iedereen de meeste technieken eigen te laten maken, waaronder de eskimorol, dit door middel van een persoonlijke kijk op de bewegingsmogelijk heden van de betrokken persoon.

Nu ik (we schrijven 2022) niet meer actief ben als instructeur en webmaster bij een kano vereniging heb ik meer tijd om aan mijn eigen website te werken. In de loop van de jaren heb ik aardig wat cursussen gevolgd om te doen waar ik veel plezier aan beleefde en dit wil ik eigenlijk niet laten dood bloeden. Mij idee is om op dit gedeelte van mijn site mijn theorie lessen over navigeren, getijden, stromingen, metrologie, de zeekaarten, enz, enz, online te zetten. Men kan dan eventueel hier zijn voordeel meedoen.

Hoe het één en ander in vorm gaat krijgen weet ik nog niet, maar het zou zomaar zoiets kunnen worden als de pagina over hypothermie. Op de startpagina zal ik aangeven wat er aan instructie gereed is.

Stormrol of standaard rol.

Tot het moment dat ik voldoende gegevens en niet te vergeten tijd heb eerst wat filmpjes waar ik zo goed mogelijk het technische gedeelte van de bewegingstechniek wil tonen. Als je zelf met deze technieken bezig bent is het een goed idee om het te late filmen, zodat je terug kan zien waar je staat. Het geeft je ook de kans om je beweging in je eigen mogelijkheden te verbeteren.

Zwembad januari 2018.

Buiten is het koud, maar in het zwembad is het goed uit te houden. Warm water en een hoop lol. Dit is tevens een manier om mijn camera`s uit te proberen om straks in het buitenwater mooi techniek video`s te maken.

Zwembad januari 2019.

Ook nu weer een kleine compulatie van de zwembad training van mijn kano vereniging "Onder de Wadden". Voor de beloofde techniek filmpjes heb ik nog geen tijd gehad om goed over na te denken, maar misschien geeft het reisverslag van het Zeekamp in Denemarken je vast wat inspiratie.