Voorwoord.

01

Deze pagina is nog in wording, ik zal hier zoveel mogelijk peddel, redding en rol technieken van het kajakken gaan beschrijven en waar mogelijk voorzien van beeld materiaal.

Ik doe dit vanuit mijn eigen visie opgedaan door ervaring en in meer dan veertig jaar sporten en opleidingen.
Mijn moto is: Iedereen wordt beperkt door zijn of haar lenigheid.

Vanuit dit gegeven is het mogelijk om vrijwel iedereen de meeste technieken eigen te laten maken door een persoonlijke kijk op de bewegingsmogelijk heden van de betrokken persoon.

Stormrol of standaard rol.

Tot het moment dat ik voldoende gegevens en niet te vergeten tijd heb eerst wat filmpjes waar ik zo goed mogelijk het technische gedeelte van de bewegingstechniek wil tonen. Als je zelf met deze technieken bezig bent is het een goed idee om het te late filmen, zodat je terug kan zien waar je staat. Het geeft je ook de kans om je beweging in je eigen mogelijkheden te verbeteren.

Zwembad januari 2018.

Buiten is het koud, maar in het zwembad is het goed uit te houden. Warm water en een hoop lol. Dit is tevens een manier om mijn camera`s uit te proberen om straks in het buitenwater mooi techniek video`s te maken.

Zwembad januari 2019.

Ook nu weer een kleine compulatie van de zwembad training van mijn kano vereniging "Onder de Wadden". Voor de beloofde techniek filmpjes heb ik nog geen tijd gehad om goed over na te denken, maar misschien geeft het reisverslag van het Zeekamp in Denemarken je vast wat inspiratie.