Zee Vaardigheid

Voorwoord.

Tijdens de Corona-pandemie heb ik mijn expertise op het gebied van Zee Vaardigheid aangewend om online theorielessen voor het certificaat te ontwikkelen, die toegankelijk zijn gemaakt voor mijn voormalige kano vereniging. Nu ik niet meer actief lesgeef, heb ik besloten om mijn digitale instructies via mijn persoonlijke website beschikbaar te stellen. Hiermee wil ik iedereen die interesse heeft in dit onderwerp de kans geven om er gebruik van te maken.

Elk aspect van de lessen wordt gepresenteerd in een interactieve diavoorstelling, waaronder onderwerpen als getijden, zeekaarten, golven, en niet te vergeten reanimatie. De interactieve diavoorstelling over reanimatie is speciaal ontwikkeld tijdens de Corona-pandemie en bevat richtlijnen voor handelen in corona-gerelateerde noodsituaties. Opmerkingen en feedback zijn welkom en kunnen worden achtergelaten in het bloggedeelte van de website.

Vóór het uitbreken van de coronacrisis, heb ik een leerboek herzien dat ik oorspronkelijk bedoeld had voor de kano vereniging waar ik toen als instructeur lid van was. (De herziene editie zal binnenkort online beschikbaar zijn.)

Dit boek biedt uitgebreide kennis van maritieme en technische vaardigheden voor zeekanovaren en is bovendien aangepast aan de huidige digitale tijd. Om ervoor te zorgen dat het veilig bewaard blijft in deze digitale tijd, heb ik een wachtwoord aan het bestand toegevoegd, zodat ik nog steeds enige controle over dit document kan behouden.

001
PDF

Praktische Kennis Zee Vaardigheid.

Editie november 2023 

Interactieve presentaties.

Tijdens instructie avonden gebruik ik de onderstaande vier presentaties voor “Het ontstaan van het getij”, “De Zeekaart”, “Het ontstaan van golven” en “Reanimatie”

Door op het ronde icoon te klikken ga je naar de interactieve presentatie.

U komt nu in een light box. Al u rechts bovenin op >> klikt kunt u de keuze maken presentatie modes. De presentatie zal beeldvullend starten en met de pijltjes toetsen omhoog en omlaag of met de scrolknop van de muis kunt u door de presentatie scrollen.

Het ontstaan van het Getij

Door hier te klikken ga je naar de presentatie over "Het ontstaan van het getij".

De Zeekaart

Door hier te klikken ga je naar de presentatie over "Het ontstaan van het getij".

Het ontstaan van "Golven".

Door hier te klikken ga je naar de presentatie over Reanimatie.

Reanimatie

Door hier te klikken ga je naar de presentatie over Reanimatie.