Voorwoord.

Alle recepten op deze website zijn te bereiden met één enkele brander.

Je kan twee dingen doen als je gaat kamperen met je kano. Je kan kant en klare maaltijden mee nemen (blikken of pakken met gedroogde maaltijden), maar je kan ook een verse maaltijd bereiden als de spullen voorhanden zijn. Een derde mogelijkheid is gezamenlijk koken, ieder maakt dan een gedeelte van de maaltijd. Mijn recepten gaan ervan uit dat je met een enkele brander voor twee personen kookt.

Met een klein beetje handigheid en fantasie kan iedereen deze gerechten maken. Ik heb ze onderverdeeld in een paar klassen, zoals vis gerechten vlees gerechten enz. Zelf maak ik veel gebruik van het zogenaamde hooikist principe. Dit houd in dat je de gerechten die de meeste tijd nodig hebben eerst kookt tot ze nog net niet gaar zijn en dan laat je ze in het kokende water doorgaren. Je kan je pannetje bij voorbeeld in een handdoek wikkelen of in je slaapzak zetten. Zorg wel dat het beschut staat, zodat het niet kan afkoelen.

03

Op deze manier kan je eerst aardappelen koken, daarna je groenten en dan je vlees bakken. Als je vlees gereed is giet je de rest af en is alles te gelijk klaar.

Koken is niet zo moeilijk met een beetje fantasie kan iedereen het.

Alle recepten op mijn site zijn afzonderlijk als receptenkaart af te drukken door op de printer button te klikken.