Kano oplaad hulp

Je kajak op je auto laden is meestal geen probleem als met twee personen of meer bent. Als je alleen bent dan wordt het andere koek. Nu zijn er veel verschillende manieren om je kano op het dak van je auto te krijgen. Kano oplaad hulpstukken zijn er in vele soorten te verkrijgen, maar of zijn duur, of niet handig, of van een kwaliteit die je niet zou willen.

Dit bracht één van onze leden van mijn kanoclub op het idee om er maar zelf eentje te gaan ontwerpen. Dit resulteerde in een goede kano oplaad hulp, sterk, eenvoudig in gebruik en relatief goedkoop.

Met deze kano oplaadhulp is het mogelijk om je kano veilig alleen op je auto te laden.

Op de onderstaande foto's de details van de kano oplaad hulp met de kleine aanpassing aan mijn dak drager. De kano oplaad hulp is 60 cm lang, de breedte is afhankelijk van je dakdrager.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
01_1

Als eerste plaats je de oplaadhulp op de dak-drager. Daarna leg je aan de achterzijde waar je kano op de grond steunt een kleed als bescherming voor de kajak . Nu kan de kajak naast de auto worden gelegd.

02_1

Til hierna de voorkant van de kajak op de kano oplaad hulp. De achterzijde van de kajak rust nu op het kleed op de grond, zodat de kajak niet over de straat kan schuren.

Nu kan de achterkant van de kano op de dak drager van je auto worden getild. De kano heeft voor ruim voldoende steun op de oplaadhulp door het gewicht van de kano.

03_1
04_1
05_1

Nu kan je de voorkant van je kajak veilig op de dak drager van je auto leggen. En de oplaad hulp verwijderen.

Op deze manier kan je zonder hulp je kajak veilig en vertrouwt op het dak van je auto laden.

Zelf heb ik deze oplaadhulp laten maken bij een kleine lasserij / metaalbewerking bedrijf. Als je zelf kunt lassen, dan is het helemaal geen probleem.